OK

404

Oeps! Deze pagina kan niet gevonden worden :(

En dan lukte het op het Sneekermeer tijdens de finale van dit SKS kampioenschap dan toch! Albert Visser en zijn bemanning behaalden een vierde plaats en hierdoor werden zij de “best of de rest”. De beloning voor tien wedstrijden keihard werken en snel zeilen. Een fenomenale prestatie van onze schipper om na de behaalde titel in 2022 nu de tweede plaats achter Douwe Visser (Grou) op te eisen. Maar dat ging vanmiddag op het Sneekermeer niet vanzelf. De finale werd een zinderende apotheose gelet op de vijf schippers die nog in aanmerking kwamen voor plaats twee en drie op het ereschavot. Het woei niet hard en het zou voor de schippers een lastige klus gaan worden. Albert Visser leek in het begin van de wedstrijd zijn kansen op het podium verspeeld te hebben. In de achterste regionen werd de eerste boei gerond terwijl Sytze Brouwer (Heerenveen) op dat moment al ver uit het gezicht was verdwenen; hij lag keurig eerste en leek de beste papieren op de tweede plaats te hebben.

Niemand was deze middag echter zijn plek zeker. Hoeveel positiewisselingen we niet hebben gezien, na elk kruisrak lagen de papieren weer anders. Willem Zwaga (Leeuwarden) streed mee in de voorhoede om gedurende de race verder naar achteren af te zakken. Albert Visser en zijn team echter waren niet van plan om het podium mis te lopen. Wat hebben ze gestreden om verder naar voren te geraken. En dat lukte geweldig. De ontlading aan boord was dan ook groot na het finishsschot. Vierde! Heerenveen dus eerste en Leeuwarden eindigde als zevende. De druiven voor Willem Zwaga waren dus het zuurst zo bleek na afloop. Op een 0,1 punt achterstand op Sytze Brouwer miste hij het podium. Met de vierde plaats verzekerde Albert Visser zich van de tweede plaats in het eindklassement 2023. Een tweede plaats ontbrak nog op zijn palmares en deze werd dan ook na afloop van de wedstrijd uitgebreid gevierd.

Douwe Visser (Grou) ontving na afloop op het starteiland het Zilveren Skutsje en werd daarmee gekroond tot 77e kampioen van de SKS. ‘s Avonds werd deze overhandiging tijdens het slotfeest in de tent op het starteiland nog eens dunnetjes overgedaan. De kampioen ontving uit handen van commissaris van de koning Arno Brok de kampioensschaal en de lauwerkrans. Albert Visser en Sytze Brouwer completeerden het podium 2023.  Al met al kunnen we meer dan tevreden zijn over het resultaat wat Albert en zijn team dit kampioenschap hebben behaald. Het maximale vergeleken met de dit seizoen ongenaakbare Douwe Visser. We kijken nu al uit naar het kampioenschap 2024!

UITSLAG SNEEK: 1. Heerenveen, 2. Sneek, 3. Huizum, 4. LEMMER, 5. Joure, 6. Eernewoude, 7. Leeuwarden, 8. Grou, 9. Akkrum, 10. Halve Maen, 11. Drachten, 12. Langweer, 13. Stavoren, 14. Woudsend.

EINDKLASSEMENT: 1. Grou 18,5 pt, 2. LEMMER 42,8 pt en 3. Heerenveen 44,8 pt.